© BELGA

De Buyst: ‘Zit met twijfels door val’

Een gehavende Jasper De Buyst woensdag op de voorstelling van de Zesdaagse van Gent. Hij kwam vorige week zaterdag tijdens de wereldbekermanche baanwielrennen in Mexico zwaar ten val en liep daarbij vooral verwondingen aan gezicht, nek, schouder en rug op. Hij hoopt er volgende week wel te staan tijdens de Gentse Zesdaagse.

‘In tegenstelling tot andere jaren start ik met Kenny De Ketele als één van de topfavorieten voor de eindzege, zeker na mijn eindzege vorig jaar. Maar vergeet ook Mark Cavendish met Iljo Keisse niet’, begon De Buyst. ‘Ik zit wel met wat twijfels. Zaterdag kwam ik zwaar ten val. Sinds dan zat ik niet meer op de fiets tot deze ochtend. Het voelt allemaal nog stram en stijf aan maar ik kom er wel doorheen’.

‘Ik kan met Kenny wel rekenen op een partner die ik heel goed ken en weet wat ik van hem mag verwachten. We rijden en trainen veel samen. Mocht ik door mijn blessures het lastig hebben de eerste twee dagen. Dan zal Kenny wel een tandje bijsteken om mij wat te sparen. Ik ga me nog minstens twee jaar echt pistier voelen. Rio 2016 is immers een doel voor mij. Daarna zal het ook voor mij wellicht afbouwen worden want ik wil me daarna op de weg profileren. Deze Zesdaagse van Gent staat bij mij wel hoog aangeschreven, ik wil die winnen.’