© Photo News

Keisse: ‘Dit is een andere Cavendish dan die van 2007’

Een van de kanshebbers op de eindzege in de Gentse Zesdaagse is zondermeer Iljo Keisse. De eindlaureaat van 2005, 2007, 2008, 2010 en 2012 wordt nu aan Mark Cavendish gekoppeld, zijn teamgenoot bij Omega Pharma-Quick.Step.

‘Een drietal weken terug heb ik met Mark getraind op de piste in de Blaarmeersen’, stelde Keisse woensdag op de persvoorstelling. ‘Dat verliep zeer goed. Morgen/donderdag komt ‘Cav’ naar België zodat we nog wel enkele keren zullen kunnen oefenen voordat we dinsdag aan de Zesdaagse beginnen’, gaf Keisse mee.

‘Cavendish heeft op zich voldoende ervaring op de piste. Hij reed eerder al zesdaagsen en kent dus de automatismen. Bovendien is hij geen klein rennertje. Wij hebben nog wat werk maar er zijn weinig ploegen die dat niet hebben. Niet iedereen is echt vertrouwd met de speciale wielerpiste die Het Kuipke toch is. Ik denk dat Cavendish niet meer naar België zal afzakken zoals hij dat de laatste keer deed. Toen was dat met overgewicht. Hij is heel eergierig en zal er wel willen staan. Bovendien kan je die Cavendish niet meer vergelijken met de renner die hij nu is. Qua status alleen al’.

‘Ik verwacht veel concurrentie van de teams met Kenny De Ketele en Jasper De Buyst en ook van Leif Lampater met Silvan Dillier en natuurlijk de Spaanse wereldkampioenen. Ik kijk uit naar een boeiende zesdaagse met hopelijk een sterke Cavendish aan mijn zijde.’

De Buyst: ‘Zit met twijfels door val’

© BELGA

Een gehavende Jasper De Buyst woensdag op de voorstelling van de Zesdaagse van Gent. Hij kwam vorige week zaterdag tijdens de wereldbekermanche baanwielrennen in Mexico zwaar ten val en liep daarbij vooral verwondingen aan gezicht, nek, schouder en rug op. Hij hoopt er volgende week wel te staan tijdens de Gentse Zesdaagse.

‘In tegenstelling tot andere jaren start ik met Kenny De Ketele als één van de topfavorieten voor de eindzege, zeker na mijn eindzege vorig jaar. Maar vergeet ook Mark Cavendish met Iljo Keisse niet’, begon De Buyst. ‘Ik zit wel met wat twijfels. Zaterdag kwam ik zwaar ten val. Sinds dan zat ik niet meer op de fiets tot deze ochtend. Het voelt allemaal nog stram en stijf aan maar ik kom er wel doorheen’.

‘Ik kan met Kenny wel rekenen op een partner die ik heel goed ken en weet wat ik van hem mag verwachten. We rijden en trainen veel samen. Mocht ik door mijn blessures het lastig hebben de eerste twee dagen. Dan zal Kenny wel een tandje bijsteken om mij wat te sparen. Ik ga me nog minstens twee jaar echt pistier voelen. Rio 2016 is immers een doel voor mij. Daarna zal het ook voor mij wellicht afbouwen worden want ik wil me daarna op de weg profileren. Deze Zesdaagse van Gent staat bij mij wel hoog aangeschreven, ik wil die winnen.’