Veertiger aangehouden voor moordpoging op ex-vrouw in Tienen

Het Leuvense gerecht heeft een 44-jarige man aangehouden die dinsdag geprobeerd heeft zijn ex-vrouw te doden in Tienen. De man drong de woning van zijn ex binnen en probeerde haar neer te steken. Zowel de vrouw als de kinderen van het voormalige koppel raakten daarbij gewond. Dat meldt het Leuvense parket.

De steekpartij vond rond 11.30 uur plaats aan Klein Spanuit in Tienen. De ex-vrouw was op dat moment in de woning aanwezig, samen met de 15-jarige zoon, de 22-jarige dochter en de 2-jarige kleinzoon van het voormalige koppel. De veertiger drong de woning binnen via een schuifraam en liep meteen met een mes af op zijn ex-vrouw.

“De vrouw liep verschillende steekwonden op in de rechterborststreek, aan de handen en in het gezicht”, meldt het Leuvense parket. “De kinderen die tussenbeide wilden komen, raakten eveneens gewond. De man was nog aanwezig in de woning toen de opgeroepen politie ter plaatse kwam. Hij werd gearresteerd. Zijn ex-vrouw en de kinderen werden overgebracht naar het ziekenhuis. Niemand vertoonde levensgevaarlijke verwondingen.”

De veertiger, die tegenwoordig in Herent woont, werd woensdagvoormiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. Die stelde hem in verdenking voor poging tot moord en plaatste hem onder aanhoudingsbevel.