© EPA

Website Schumacher vanaf donderdag weer in leven

De officiële website van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher wordt donderdag opnieuw geactiveerd. Dat heeft Sabine Kehm, de woordvoerster van de familie Schumacher, woensdag bevestigd.

Donderdag is het precies twintig jaar geleden dat de intussen 45-jarige Duitser zijn allereerste wereldtitel in de Formule 1 veroverde. ‘We willen de vele fans over de hele wereld, die hem na zijn ongeval onverminderd zijn blijven steunen, een plaats geven’, meldde Kehm. Op de website www.michael-schumacher.de zullen er verschillende foto’s en teksten over de carrière van ‘Schumi’ verschijnen en er komt ook een pagina voor de Twitter-berichten.

Schumacher raakte op 29 december 2013 ernstig gewond aan het hoofd bij een skiongeval in de Franse Alpen. De Duitser onderging verschillende operaties en lag lange tijd in een kunstmatige coma in een ziekenhuis in Grenoble. Midden juni ontwaakte hij en werd hij overgebracht naar een gespecialiseerd revalidatiecentrum in Lausanne. Dat mocht hij op 9 september verlaten, sindsdien zet hij zijn revalidatie in zijn huis in het Zwitserse Gland voort.

‘De laatste weken en maanden heeft Michael, gezien zijn zware blessures, veel vooruitgang geboekt. Er blijft echter nog een lange en moeilijke weg te gaan’, klonk het toen. Een nieuwe update over zijn gezondheidstoestand is er vooralsnog niet.