© Photo News

Rode Duivels schrijven geschiedenis bij dubbele winst

Als de Rode Duivels woensdag tegen IJsland en zondag tegen Wales twee keer kunnen winnen, mag het op een derde plaats pronken op de wereldranking van de voetbalbond FIFA. Dat zou de hoogste plek ooit zijn voor onze nationale voetbalploeg.

wic

Waar de Rode Duivels twee jaar geleden nog vierenveertigste stonden op de officiële landenranking van wereldvoetbalbond FIFA, kunnen ze nu geschiedenis schrijven. Vorige maand nog vestigde onze nationale voetbaltrots een nieuw record met een vierde plaats op de ranking, nu kunnen de Rode Duivels warempel nog een stapje omhoog zetten.

Bij winst in de vriendschappelijke match tegen IJsland én een zege in de EK-kwalficatiewedstrijd tegen Wales zullen de Belgen immers sowieso voor de huidige nummer drie Colombia staan op de wereldranglijst. Dan hijsen de Rode Duivels zich voor de eerste keer in de voetbalgeschiedenis op het podium en zien ze enkel nog Duitsland en Argentinië boven hen. Ook bij een gelijkspel tegen IJsland én winst tegen Wales is dat trouwens het geval, maar omgekeerd - gelijkspel tegen Wales en winst tegen IJsland - niet.

Bij verlies tegen Wales dreigen de Belgen een plaats te zakken: dan kan Nederland, mits winst tegen Mexico en Letland, België van de vierde plaats stoten.

MEER OVER DE RODE DUIVELS