© Patrick De Roo

Cité du Dragon eindelijk verkocht

Weinigen die het ooit nog verwacht hadden, maar vorige week heeft projectontwikkelaar Brocap de site Lindenbos in Aartselaar gekocht om er straks een mix van wonen voor jong en oud te realiseren. De gemeente is erg tevreden.

PATRICK POPPE, JEF WIJCKMANS

Iedereen die langs de A12 van Brussel naar Antwerpen, of omgekeerd, rijdt, kent het Lindenbos. Het kasteel werd gebouwd in 1895. De adellijke familie Ullens de Medaff liet het bouwen als buitenverblijf. Later werd het kasteel bewoond door de familie Damman, eigenaars van steenbakkerijen in Schelle en nog later was er eerst het klasserestaurant Lindenbos gevestigd en nadien Cité du Dragon. In 2008 sloot het Chinees restaurant de deuren en in 2010 werd een deel van het kasteel verwoest door een brand die vermoedelijk aangestoken werd. Sindsdien brandde het er nog twee keer, waarvan de laatste keer afgelopen zomer. Het pand was een droomlocatie voor krakers geworden.

“Vorige week kochten we van de huidige eigenaar NV Sillis 24.000m2 van de 30.000m2”, zegt Kristof De Smet van Brocap uit Wondelgem. Het bedrijf is al tien jaar specialist in brownfieldherontwikkeling. “De drie loten aan de Lindenboslaan zijn niet in de verkoopsovereenkomst betrokken. Er lopen momenteel al constructieve gesprekken met het gemeentebestuur, waaraan we in december de plannen en de visie voor de te ontwikkelen site voorleggen. Dan kunnen we ook de inhoud van het toekomstige project vrijgeven.”

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen – Editie Zuid

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio