© Patrick Hattori

“Ik wil alle Mechelaars verenigen op Facebook”

De jonge Maneblusser Bas Vinckx (20) werkt aan een Mechelse versie van de Facebookpagina ‘Humans of New York’. Voor het project spreekt hij Mechelaars op straat aan voor een portretfoto en vraagt naar hun levensverhaal. De pagina telt na één maand al bijna 1300 leden.

Griet Beyaert

Hij wil zo veel mogelijk portretfoto’s en verhalen van Maneblussers op de Facebookpagina verzamelen. “Ik geniet er van om mensen aan te spreken, hoewel het soms toch nog wat eng is. Ik vraag hen steeds naar hun belangrijkste levenservaring. Vooral oudere mensen reageren eerst wat vreemd, ik vermoed dat ze minder voeling hebben met het internet en bang zijn om hun foto online te zetten. Maar vaak komen er ook heel interessante verhalen naar boven.”

Hoewel de Facebookpagina nog maar een maand geleden is opgestart, hebben toch al bijna 1300 mensen hun weg naar de pagina gevonden. “Ik hoop dat de pagina alle Maneblussers kan verenigen. Het is leuk om mensen te herkennen op de pagina. Ik wil ook jonge bands promoten en van de pagina een platform maken om elkaar te helpen. Het zou leuk zijn om van Mechelen één groot dorp te maken en ik hoop dat mijn Facebookpagina daar bij kan helpen”, zegt Vinckx.

www.facebook.com/humansofwolf, www.projectwolf.be

Lees woensdag meer in Gazet van Mechelen.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio