© KH

Astrid Bryan: “Volgende week stel ik mijn lief voor”

Het lijkt misschien wat stiller geworden rond Astrid Bryan, maar dat is slechts stilte voor de storm. Volgend jaar krijgt ze een nieuw eigen programma op VTM, in afwachting supportert ze voor broer Lau in Dansdate. “Ik had nooit gedacht dat ik zo veel reacties zou krijgen op die naaktfoto.”

Jan Ruysbergh

Vrijdagavond haalde La Bryan meteen alle internetsites met haar tweet waarin ze beloofde een naaktfoto van haar broer Laurens te posten als hij genoeg stemmen haalde om in Dansdate te blijven. “Ik had die babyfoto van de Lau toevallig op mijn smartphone staan omdat ik de dag ervoor voor het eerst Roos ontmoet had, en mijn moeder voor die gelegenheid in fotoalbums aan het bladeren was van toen Laurens klein was. Of ik er vrijdag nu over moet gaan door een naaktfoto van mezelf te beloven om stemmen te ronselen? No way, daar doe ik niet aan mee. Ik verzin tegen dan wel iets anders.” (lacht)

Zelf dénkt ze er niet aan om ooit aan een tweede reeks van Dansdate deel te nemen. “VTM had dat eerst al aan mij gevraagd, maar ik heb hen afgewimpeld. Dat is echt niets voor mij, ik wist op voorhand dat het niet goed zou komen. Vraag het eens aan de Lau, zei ik, misschien doet die het wel beter.”

Heel gelukkig met Bram

Dus supportert Astrid Bryan nu vurig voor haar broer en zijn nieuwe vriendin. “Het is een tof koppel. Roos is een geweldig meisje, ik hoop dat het blijft duren”, zegt ze. Zelf is ze sinds een tijdje ook gelukkig met haar nieuwe liefde, de Vlaamse regisseur Bram Coppens, die ook in L.A. woont.

“Ik geniet van het leven en de liefde, ja”, glimlacht ze. “Ik ben heel gelukkig met Bram, het kan niet beter zijn. Volgende week komt hij naar België en kom ik voor het eerst officieel met hem naar buiten. Als de Lau dan nog in Dansdate zit, neem ik Bram zeker mee naar het programma. Hij is trouwens ook een van Lau’s beste vrienden.”