© Belga

Basisopleiding arts en huisarts krijgen voldoende

De basisopleidingen arts, en ook de opleiding tot huisarts, zijn wel degelijk in orde. De specialistenopleidingen die vorig jaar een “onvoldoende” kregen, hebben intussen allen een verbetertrajecten ingediend en krijgen drie jaar clementie. Dat bericht De Standaard woensdag.

tomas

Een visitatiecommissie van de Vlaamse Universiteiten en Hogescholen (Vluhr), die werkt onder het toeziend oog van de Nederlands-Vlaamse Accrediteringsorganisatie NVAO, kende een “voldoende” toe aan de basisopleidingen arts (bachelor + master) van de KU Leuven, de Universiteit Gent, de Universiteit Antwerpen en de Vrije Universiteit Brussel. Ook de kleine bacheloropleiding van de Universiteit Hasselt kreeg een voldoende.

Na de basisopleiding tot arts kunnen artsen zich specialiseren. Ook de opleiding tot huisarts (na de basisopleiding) die de vier universiteiten samen organiseren - een unicum in Vlaanderen - krijgt een voldoende van de Vluhr-commissie.

De Nederlands-Vlaamse Accrediteringsorganisatie NVAO heeft intussen ingestemd met het “onvoldoende” dat de Vluhr-commissie vorig jaar uitsprak over de specialistenopleidingen van Leuven, Gent en Antwerpen. De kleine VUB kreeg toen een voldoende. De NVAO laat de opleidingen wel drie jaar verder werken, omdat ze alle drie een verbetertraject indienden.