© GVA

© peter van trijen/het fotoburo

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Politie zoekt bloed van Jelle Leemans

De Nederlandse politie doet al twee dagen intensief sporenonderzoek in het voormalige huis van Eduard F., een van verdachten van de moord op Jelle Leemans uit Rumst. Of de zoektocht iets heeft opgeleverd, kon het parket van Breda nog niet zeggen.

VDAA

De speurders van de technische recherche van de Nederlandse politie vielen maandagochtend binnen in de voormalige woning van Eduard F. (42) in de Julianastraat in Roosendaal. F. wordt er samen met Francois Van V. (31) van verdacht Jelle Leemans te hebben vermoord en zijn lijk te hebben doen verdwijnen.

De speurders stelden een perimeter op, plaatsten een grote tent voor de deur en technische rechercheurs in witte pakken begonnen met het uitkammen van de woning. De ramen van het huis werden afgeplakt met zwarte folie, zodat de recherche met het chemische product luminol kon zoeken naar eventuele bloedsporen. “We doen inderdaad sporenonderzoek in de zaak-Jelle Leemans”, zo bevestigt Martine Pilaar, woordvoerster van het parket van Breda. “Of dat onderzoek ook resultaten heeft opgeleverd, kan ik nog niet zeggen.”

De woning van verdachte Eduard F. werd eerder al twee keer doorzocht door de politie. Waarom het parket van Breda en de speurders nu opnieuw overgaan tot sporenonderzoek, is niet duidelijk. “Of er verklaringen zijn afgelegd die hebben geleid tot deze zoekactie? Daar kan ik u niets over meedelen.”

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio