Vervanger van Jambon legt eed af als waarnemend burgemeester Brasschaat

Koen Verberck Foto: W&F

Vervanger van Jambon legt eed af als waarnemend burgemeester Brasschaat

Print
Brasschaat -

In Antwerpen heeft de 46-jarige leraar Koen Verberck (N-VA) maandag bij gouverneur Cathy Berx de eed afgelegd als waarnemend burgemeester van Brasschaat ter vervanging van partijgenoot Jan Jambon, die niet langer kon aanblijven na zijn aanstelling tot minister van Binnenlandse Zaken.

Verberck was tot op heden N-VA-fractieleider in de Brasschaatse gemeenteraad. Hij wil naar eigen zeggen het bestuursakkoord van N-VA en CD&V trouw verder uitvoeren. Jan Jambon was maandag zelf aanwezig bij de gouverneur om symbolisch de fakkel over te dragen.

Continuïteit

Binnen de Brasschaatse N-VA-afdeling was behoorlijk wat te doen rond de opvolging van Jambon en schepen Philip Cools, die een functie kreeg op het kabinet van de kersverse minister. Onder meer schepen Luc Sevenhans wilde graag de burgemeesterssjerp binnenhalen, maar dat zou vanwege zijn Vlaams Belang-verleden moeilijk gelegen hebben. Het partijbestuur hield het erop dat het de continuïteit zo goed mogelijk wilde verzekeren en liet alle schepenen hun bestaande bevoegdheden behouden. Fractieleider Koen Verberck en gemeenteraadslid Tom Versompel mochten de rol van respectievelijk Jambon en Cools overnemen.

“Ik sta bekend voor mijn voorkeur om alles in overleg te beslissen, vermoedelijk heeft die diplomatische aanpak ertoe bijgedragen dat men mij als waarnemend burgemeester gevraagd heeft”, zegt Verberck. “Als er eens een heet hangijzer is, zal ik bovendien zeker nog samenzitten met Jan Jambon, die ook gewoon in de gemeenteraad blijft zitten.”

Leerkracht

Verberck blijft voorlopig ook nog vier uur per week werken als leerkracht lichamelijke opvoeding, “voor het plezier en om het contact met de leerlingen te behouden”, tenzij dat niet te combineren zou blijken met het burgemeesterschap.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio