© Erik Vandewalle

© Erik Vandewalle

© Erik Vandewalle

© Erik Vandewalle

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sp.a trekt met huifkar naar ziekenhuis Klina

Sp.a Kalmthout en Essen organiseerden zaterdag een ludieke actie om aan te klagen dat er onvoldoende openbaar vervoer is tussen de gemeentes en het revalidatiecentrum de Mick en het ziekenhuis Klina in Brasschaat. De Klina Express getrokken door twee paarden reed van Nieuwmoer naar Klina.

Erik Vandewalle

“We willen aandacht voor het feit dat we het in deze regio niet breed hebben met openbaar vervoer. De reistijden zijn navenant en in het slechtste geval te vergelijken met die van een huifkar. In Nieuwmoer ondertekenden zeshonderd mensen een petitie om de bestaande buslijn 670 zeker te behouden. De bewoners zijn ongerust over geruchten dat die bus zou worden vervangen”, zegt Inga Verhaert.

“Vooral de bereikbaarheid van revalidatiecentrum De Mick en ziekenhuis Klina zijn pijnpunten. Wie met de bus wil, heeft erg veel tijd nodig. Probeer op een avond na een ziekenbezoek in het revalidatiecentrum maar eens opnieuw in Essen of Kalmthout te geraken. Moeten we ons aan de rand van het land maar tevreden stellen met lapmiddelen”, vraag Helmut Jaspers zich af.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners