Zware motorbende MC Mongols wil zich vestigen in België

Foto: RR

Zware motorbende MC Mongols wil zich vestigen in België

Print

De politie vreest voor een nieuwe oorlog tussen criminele motorbendes. Want MC Mongols, volgens de Amerikaanse FBI even gevaarlijk als de Hells Angels, is bij ons neergestreken. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag.

Een jaar geleden deden de eerste geruchten de ronde dat MC Mongols ook België zou willen aandoen. In 2013 koos de motorbende het Duitse Bremen als eerste Europees hoofdkwartier. En onlangs zijn de Mongols ook bij ons geland, in het Henegouwse Aat. Maar de motorbende maakt er volgens de krant geen geheim van dat ze hier snel wil uitbreiden. Zij kondigt nu al een nieuwe ‘chapter’ aan in Luik.

Tot dusver vochten al zes vervaarlijke motorbendes in ons land een onderlinge strijd uit, en nu komt daar dus nog MC Mongols bij. In Aat deden de Mongols hun kwalijke reputatie al alle eer aan. “Zij zijn op zoek naar een vaste uitvalsbasis, een clubhouse”, zegt de politie. Daarbij kruisen zij regelmatig het pad van andere motorclubs, en dat leidt tot stevige knokpartijen, luidt het. De politie vreest nu voor een ware bende-oorlog.

.

Nu in het nieuws