Antwerpse politie: “We zijn niet bang voor de dokwerkers”

Foto: BELGA

Politie klaar voor actie op 24 november

Antwerpse politie: “We zijn niet bang voor de dokwerkers”

Print
Antwerpen -

De liberale politievakbond VSOA roept de Brusselse agenten op om bij de volgende grote betoging een ziektebriefje binnen te brengen. De Antwerpse politie, die op 24 november de vakbondsmanifestatie in Antwerpen in goede banen moet leiden, is niet onder de indruk. “We zijn niet bang voor de dokwerkers.”

VSOA Politie was duidelijk na de rellen in Brussel: “We kunnen ons goed voorstellen dat de collega’s die de volgende keer worden ingezet in een dergelijke ordedienst zodanige stress zullen ondervinden dat een medische vrijstelling gerechtvaardigd is.”

De Antwerpse politie is dat alvast niet van plan en bereidt zich rustig voor op een nieuwe vakbondsmanifestatie, op 24 november in Antwerpen, waarbij de havenarbeiders opnieuw een grote rol zullen spelen. De politievakbonden in Antwerpen verwachten een harde confrontatie, maar volgens NSPV-afgevaardigde Luc Goos zijn de agenten niet bang voor de dokwerkers.

‘Veel adrenaline’

“Ik merk veel adrenaline. Er zijn zelfs oudere agenten die zeggen: geef mij een uitrusting, ik zal meedoen aan die ordedienst. In Antwerpen heeft men wel wat ervaring met harde betogingen.

We zullen nooit toestaan dat onze collega’s worden afgeranseld.”

Mogelijk neemt de politie op 24 november speciale maatregelen. De kans is groot dat betogers die wapentuig bij zich dragen, of die hun gezicht onherkenbaar maken met maskers of bivakmutsen, uit de betoging verwijderd worden. Een andere piste die wordt bekeken, is of het mogelijk is om gekende relschoppers tijdens de betoging administratief aan te houden.

Bij het kabinet van burgemeester Bart De Wever (N-VA) houdt men het er op “dat men lessen zal trekken uit de Brusselse incidenten”.