Boomse stage in Zimbabwe levert kindervoorleesboek op

Boom - Kay Minne is van eind januari tot begin mei voor haar studierichting Pedagogie van het Jonge Kind op buitenlandse stage in een sloppen(buiten)wijk van de hoofdstad Harare in Zimbabwe geweest. In de nasleep stelt ze oa. een kinder voorleesboekje samen.

Kay Minne (22) zorgde In Zimbabwe voor namiddagactiviteiten voor de 48 kinderen, jongens en meisjes tussen de 8 en 12 jaar.Dit deed ze dankzij de organisatie VVOB (Vlaamse  vereniging ontwikkelingssamenwerking en technische bijstand). Die organisatie vraagt aan alle stagiairs bij terugkomst om een activiteit te organiseren die helpt tot betere inzichten en om tot een breder draagvlak te komen in verband met de Noord-Zuid-problematiek, met als insteek dat het om ontwikkelingssamenwerking gaat en minder om ontwikkelingshulp. Ze geeft aan altijd open te staan voor andere culturen.  "In deze geest heeft ze een reiskoffer 'omgebouwd' met foto's van België en Zimbabwe. Aan de buitenzijde staat 'Zie jij een verschil? Zoek de gelijkenissen'. " Ik daag de kijker uit, om naast de verschillen naar de gelijkenissen te zoeken. Zo zijn er foto's van een kapper in Zimbabwe en een hier. Of van een kindje met een op een stuk papier getekende GSM en een leeftijdsgenoot hier die een 'echt' exemplaar vast heeft...".

"Beide landen kunnen van elkaar leren. Zo ben ik ook bezig met een verhaal voor kinderen te maken met mijn ervaringen in Zimbabwe. Hiervoor heb ik de leerlingen in Zimbabwe en de leerlingen van het tweede leerjaar van de Reuzenboom in Boom gevraagd om tekeningen te maken. Een studente jeugdliteratuur Joke De Meyer helpt bij het schrijven van het verhaal. Het boek is rond 17 november klaar zijn. Inmiddels heeft ze zich ook geëngageerd mee te werken aan de dienst diversiteit in Boom en leest ze zaterdag 20 december om 11u in de bibliotheek haar kinderboekje voor. Haar koffer stelt ze zaterdag 14 november tentoon in de Refter van Olvi Boom, tijdens de quiz van Gidsen Boom.

kay.minne@telenet.be    www.vvob.be.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio