Mechels Kamerorkest viert tiende verjaardag

Tom Van den Eynde van het Mechels Kamerorkest Foto: Patrick Hattori

Mechels Kamerorkest viert tiende verjaardag

Print
Mechelen - Tien jaar, zolang zingt het Mechels Kamerorkest het ondertussen al uit. En dat moet uiteraard gevierd worden. Dinsdag begint het feestjaar met een groot galaconcert in de Minderbroederskerk van het Cultuurcentrum.

In 2004 richtte chef-dirigent Tom Van den Eynde het Mechels Kamerorkest op. Vandaag is Van den Eynde, die ook directeur is van het Mechels Conservatorium, nog steeds de artistieke leider van het geheel. Dinsdag kruipt hij samen met enkele gerenommeerde solisten, het Gentse koor Vivente Voce en uiteraard ook zijn eigen achterban op het podium om die tiende verjaardag in de kijker te zijn.

“Het wordt een bloemlezing met de hoogtepunten van de opera. Virtuoze, imponerende muziek, met bekende melodieën en aria’s”, vertelt Van den Eynde. “En dat is maar het begin van ons feestjaar. Met dit concert trekken we in december nog naar Putte, daarna is er ons jaarlijks nieuwjaarsconcert. Maar het hoogtepunt ligt in juni, wanneer we twee keer Carmina Burana zullen brengen. Dat met drie Mechelse koren – waaronder het jeugdkoor van het Conservatorium – en nog enkele grote muzikanten. In totaal zal er dan bijna 200 man op het podium staan.”

Lees meer in de maandagkrant van Gazet van Mechelen.

 

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio