© Marc Aerts

Malinwa neemt afscheid van vier trouwe vrijwilligers

Sinds vorige week heeft KV Mechelen afscheid genomen van ‘dé mannen van het secretariaat’. Alles samen stonden de vier vrijwilligers hun collega-supporters 60 jaar ten dienste.

Marijn Sillis

Sinds eind jaren '90 botsten supporters telkens weer op dezelfde vertrouwde gezichten op het KV-secretariaat. Tot vorige week. Het afscheid van de vier Malinwa-iconen (die liever niet met naam en toenaam vermeld worden, red.) kwam er op aangeven van de clubleiding. Die wil verder professionaliseren en zet voortaan alleen nog maar betaalde krachten in op het secretariaat. Die ambitie zou met alle begrip aanvaard zijn geweest door de mannen van het eerste uur... "Als het tenminste tactvol en na overleg aangebracht was.”

De vrijwilligers zouden voorbije zaterdag, voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge, samen met hun dames gehuldigd worden voor bewezen diensten. Maar gezien de gang van zaken bedankten ze daarvoor. “De ontgoocheling was te groot. Voor de match tegen Zulte-Waregem, midden in het seizoen, werden we ingelicht dat er een einde kwam aan de samenwerking. Dat gaf een bitter gevoel. Naar de buitenwereld toe leek het alsof er ernstige professionele fouten waren gemaakt, wat ons nog zwaarder viel.”

De teleurstelling is inmiddels wel weggespoeld. Zoals blijkt uit de foto van zaterdag hebben ze de rangen van de supporters opnieuw vervoegd om hun geliefde Malinwa aan te moedigen.

Lees meer in de maandagkrant van Gazet van Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio