© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Schelpencollectie Mechelaar een van de grootste ter wereld

Al meer dan veertig jaar van zijn leven wijdt Roland De Prins (47) uit Mechelen voor een groot stuk aan schelpen. Internationaal geniet hij aanzien als kenner. Met meer dan een miljoen stuks is zijn collectie een van de grootste ter wereld. Zelfs steenrijke Arabieren willen wat graag zijn verzameling kopen. Maar Roland, die heeft maar een droom, een eigen museum.

Sven Van Haezendonck

Al sinds zijn zes of zeven jaar is Roland De Prins begeesterd door schelpen. Zoals elk kind ging hij aan zee wel eens op zoek naar schelpen. De grote liefde voor natuur kreeg hij mee van zijn vader, een amateur-vogelkenner. “Hij was iemand die op de vlucht en op het gehoor vogels kon thuisbrengen. Ik vond dat boeiend”, zegt Roland.

Maar het begin van zijn eigen passie ligt in een klooster, een slotklooster nog wel. “Ik herinner me dat ik als kind altijd mee groenten en fruit ging leveren. Een van de nonnetjes nam me altijd mee, om naar een glazen kast te kijken waarin schelpen lagen. Dat fascineerde me. Na verloop van tijd kreeg ik elke maand een schelp cadeau.”

Lees het interview in de weekendkrant van Gazet van Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio