© Luc Dequick

Week van de G-sportfan!

Sporten met het syndroom van Down, zwemmen met één been, basketballen vanuit een rolstoel, tafeltennissen als je niet of nauwelijks kunt zien … Met een handicap sporten, het lijkt niet evident en dat is het ook niet.

Ilse Prinsen

G-sporters verdienen alle steun, steun die het G-sportfonds van de provincie Antwerpen hen wil geven.Taboes doorbreken en tonen dat sport voor personen met een handicap draait om vriendschap, blije gezichten, doorzettingsvermogen en wilskracht… daar staat het G-sportfonds voor. En jij kunt daar bij helpen. De provincie Antwerpen zet G-sport in de kijker tijdens de ‘Week van de G-sportfan!’ van 6 tot en met 14 december. Een week lang kun je G-sport aan den lijve ontdekken en merken dat de ‘G’ van G-sport staat voor genieten, grenzen verleggen, gescoord, gewonnen,…

10 G-sportverhalen

Tijdens de ‘Week van de G-sportfan!’ zet het G-sportfonds de spot op 10 projecten en verhalen van mensen met een handicap. Niet alleen vertellen ze waarmee ze bezig zijn, ze krijgen ook de kans om fondsen te werven. Met het ingezamelde geld kunnen ze dan aangepast sportmateriaal aanschaffen voor hun specifieke sport. Het gaat stuk voor stuk om persoonlijke verhalen van mensen die hun grenzen durven verleggen én het toonbeeld zijn van gewoon sporten maar soms in minder gewone omstandigheden door hun handicap.

Elk van de 10 projecten wil zo veel mogelijk G-sportfans winnen. Hoe meer G-sportfans een project weet te verzamelen, hoe groter het bedrag waarmee het aangepast G-sportmateriaal kan aankopen. Via de website gsportfonds.be kun je fan worden van je favoriete project en dat ook op allerlei manieren steunen.

Topsportclubs geven het goede voorbeeld

Precura volleybal, de Zilvermeercross veldrijden in Mol, Port of Antwerp Giants basketbal en de voetbalclubs Beerschot-Wilrijk, Royal Antwerp FC, KVC Westerlo, K. Lierse SK en KV Mechelen steunen de ‘Week van de G-sportfan!’. G-sporters krijgen de kans om hun thuiswedstrijden bij te wonen. Enkele G-sporters mogen zelfs mee het veld op om een erehaag te vormen of om mee penalty’s te trappen. Een aantal clubs vaardigt een delegatie af om op de G-clubs een training te geven. Op deze manier tonen deze topsportclubs dat ze het hart op de juiste plaats dragen. Benieuwd naar wat er allemaal staat te gebeuren in de clubs? Surf naar gsportfonds.be voor alle informatie.

www.gsportfonds.be

Meer over de werking van de provincie Antwerpen in Rondje Provincie, vrijdag 14 november bij Gazet van Antwerpen

MEER OVER rondje provincie