© BELGA

501 euro voor strikje van Di Rupo

De veiling die Oxfam-Solidariteit heeft georganiseerd naar aanleiding haar 50ste verjaardag, heeft 6.000 euro opgeleverd. De vlinderdas van voormalig eerste minister Elio Di Rupo bracht 501 euro in het laatje.

rdc

Het topobject was een designtafel van de Belgische ontwerper Xavier Lust met Eames-stoelen, waar een bieder 2.200 euro voor veil had. Daarnaast werd er 1.200 euro geboden voor een Afrikaanse vaas, 540 euro voor een buffettafel en 501 euro voor het strikje van Elio Di Rupo. Met de opbrengst van deze veiling, die een maand liep, gaat Oxfam projecten wereldwijd ondersteunen.

Onder meer door de veiling brachten 5.000 mensen een bezoek aan de webshop van Oxfam. ‘Ik kan alleen maar tevreden zijn over de resultaten van deze veiling’, zegt Frédéric Van Hauteghem, verantwoordelijke van de tweedehandswinkels. ‘Ten eerste over de opbrengst natuurlijk. Maar ik ben ook verheugd dat onze webshop zoveel nieuwe bezoekers over de vloer kreeg. Wij hopen dat zij zo ontdekken wat voor verborgen schatten je vaak kunt vinden in onze winkels.’

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio