Tiener die dwergkonijntjes wegschenkt ziet ze opgepeuzeld door tijgerpython

Foto: AFP

Tiener die dwergkonijntjes wegschenkt ziet ze opgepeuzeld door tijgerpython

Print

Een Duitse jongen en dierenvriend had enkele dwergkonijntjes op overschot en plaatste een advertentie met de bedoeling andere dierenvrienden een plezier te doen. Het begin van een wereldverbeterend project, zou je denken, maar dat was buiten de uitbaatster van een rondtrekkend circus gerekend. Zij ging de diertjes oppikken en voederde ze aan een tijgerpython, de attractie van de reptielenshow van het circus. De vrouw is veroordeeld tot één maand gevangenis.

De 42-jarige vrouw had zich tegenover de 15-jarige jongen voorgedaan als lerares. Ze zei dat ze de acht dwergkonijnen gewoon eventjes wilde lenen voor een project op school. In de plaats werden de diertjes echter verzwolgen door de hongerige python.

Toen de jongen niets meer hoorde van de dwergkonijnen, diende hij klacht in bij de politie. De vrouw werd in december vorig jaar al veroordeeld tot één maand gevangenis. In beroep heeft ze nu dezelfde straf gekregen. Tegenover de rechter gaf ze toe dat aankloppen bij een konijnenkweker of -handelaar haar te duur was.

Nu in het nieuws