Drummer AC/DC verdacht van huurmoord

Print

Phil Rudd, drummer van de Australische hardrockgroep AC/DC, is donderdag voor een rechtbank in Nieuw-Zeeland verschenen. Hij wordt ervan verdacht een huurmoordenaar te hebben proberen inschakelen om twee mensen om het leven te brengen. Hij riskeert daarvoor tien jaar gevangenisstraf.

Wie de twee mannen zijn waarop Rudd het gemunt had en wie hij onder de arm wilde nemen als huurmoordenaar, is niet bekend. Op bevel van de rechter moest hun identiteit geheim blijven.

De politie deed een huiszoeking bij de 60-jarige drummer in Tauranga, waar hij een restaurant heeft met de naam 'Phil’s Place'. Hij is ook in verdenking gesteld wegens doodsbedreigingen en het bezit van methamfetamine (ook bekend als 'crystal meth') en cannabis.

De muzikant is op borgtocht vrijgelaten tot de volgende zitting op 27 november.

Nieuwe plaat

Rudd vervoegde de rangen van AC/DC in 1975. Hij verliet de groep in 1983, maar sinds 1994 zit hij weer achter de drumvellen.

AC/DC brengt in december een nieuwe plaat uit, 'Rock or Bust', hun eerste studio-album sinds 2008. Daarop is Malcolm Young, gitarist en stichtend lid van de hardrockgroep, niet meer te horen. In september werd bekend dat hij aan dementie lijdt. Zijn broer en meest in het oog springende groepslid Angus Young is wel nog altijd van de partij.

AC/DC, in 1973 opgericht in Sydney, heeft wereldwijd meer dan 200 miljoen albums verkocht en is bekend van nummers als 'Highway to Hell', 'Whole Lotta Rosie' en 'Thunderstruck'.

Nu in het nieuws