Said Mahmoud schuldig aan ‘seksmoord’

Said Mahmoud Foto: WH

Said Mahmoud schuldig aan ‘seksmoord’

Print
Antwerpen -

In de zaak van de ‘seksmoord’ heeft de assisenjury in Antwerpen Said Mahmoud schuldig verklaard aan de moord op Aimé Mafouta Matondo (35), ofwel Alexander Dax. De verdediging had eerder op de dag nog de vrijspraak gepleit.

De beschuldigde had het slachtoffer twee jaar geleden doodgestoken in zijn appartement aan de Carnotstraat. Aimé zou seksuele avances hebben gemaakt, wat hem als moslim zwaar gekrenkt had in zijn eer.

Said Mahmoud was in oktober 2012 meegegaan naar het appartement van Aimé nadat die hem drugs beloofde. Afhankelijk van de versies die op het proces aan bod kwamen zou hij ofwel vrijwillig seks hebben gehad met een derde aanwezige, Dimitri ‘VJ Dimi’ Vantomme, ofwel daartoe gedwongen zijn in ruil voor drugs. Toen ook het slachtoffer avances op hem maakte ging Mahmoud helemaal door het lint en bracht Aimé Matondo op gruwelijke wijze om het leven.

Eerder op de dag pleitte de verdediging onschuldig. Volgens de advocaten van Mahmoud had het slachtoffer de moord uitgelokt en handelde hun cliënt uit zelfverdediging. Na enkele uren beraadslagen besliste de jury om die argumentatie niet te volgen.

Donderdag volgt de strafmaat.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio