Amerikaanse baseball-ster Alex Rodriguez bekent dopinggebruik

Foto: REUTERS

Amerikaanse baseball-ster Alex Rodriguez bekent dopinggebruik

Print

De Amerikaanse baseballer Alex Rodriguez, sterspeler van de New York Yankees, heeft toegegeven dat hij doping heeft gebruikt. Dat meldden Amerikaanse media woensdag. “A-Rod” zit nu al een schorsing uit van één seizoen, maar gaf de feiten voor het eerst toe aan de onderzoekers.

Volgens de krant Miami Herald gaf Rodriguez toe dat hij testosteron gebruikte. De 39-jarige sterspeler zou een crème en andere producten op basis van testosteron besteld hebben bij de eigenaar van de privékliniek Biogenesis, Anthony Bosch. Ook werden er groeihormonen afgeleverd.

‘Rodriguez injecteerde de groeihormonen zelf in zijn lichaam. Bosch vertelde hem dat hij er beter door zou zien en er sneller door zou herstellen van spiervermoeidheid’, schrijft de krant.

Het dopinggebruik dateert van de periode tussen 2010 en 2012 en kwam aan het licht tijdens een uitgebreid onderzoek naar de rol van Biogenesis in een zaak rond dopinghandel. In 2009 gaf A-Rod trouwens ook al eens toe dat hij steroïden gebruikte tijdens zijn periode bij de Texas Rangers, tussen 2001 en 2003.

Rodriguez werd een schorsing van 211 wedstrijden opgelegd, die later herleid werd tot 162 wedstrijden. In 2015 zou hij weer mogen spelen en dus was hij weer in de selectie van de Yankees opgenomen. Na deze bekentenis is de kans echter reëel dat zijn loopbaan voorbij is.

Meer sportnieuws