© VDB

Ook Antwerpen en Roeselare winnen in Champions League

Antwerpen heeft woensdag zijn debuut in de Champions League niet gemist. In zijn allereerste wedstrijd op het hoogste Europese niveau won de Belgische bekerhouder met 3-1 van het Oostenrijkse Innsbruck. De setstanden waren 22-25, 25-15, 29-27 en 25-23.

vml

In de andere wedstrijd in groep F ging het Poolse Belchatov met 1-3 winnen bij het Tsjechische Budejovice.

De Belgische clubs boekten een drie op drie op de eerste speeldag van het kampioenenbal. Eerder op de dag ging landskampioen Roeselare in groep A met 1-3 winnen bij het Zwitserse Lugano en in groep G versloeg Maaseik dinsdag al het Franse Tours met 3-2.

De zeven groepswinnaars en de beste zes nummers twee plaatsen zich voor de eerste ronde van de play-offs. De overblijvende tweede en de beste drie derdes worden opgevist in de Challenge ronde van de CEV Cup. .

Maaseik start CL met fantastische comeback tegen Frans kampioen Tours

Grote stunt in het volleybal, want in de poulefase van de Champions League versloeg Noliko Maaseik in eigen huis de Franse kampioen Tours. Maaseik stond zowaar twee sets achter, maar knokte zich terug en won de partij met 3-2. Een geweldige comeback, die in het Maasland voor het nodige vertrouwen zal zorgen.

Zo zag u volleybalclub Roeselare nog nooit

© NBN

Wat de volleyballers van Knack Roeselare zoal doen in hun vrije tijd? De hoofdrol spelen in reclamespotjes, zo blijkt. De ene danst al wat beter dan de ander, dus vermakelijk is dit filmpje zeker.

Meer sportnieuws