Roger Federer twaalfde (!) jaar op rij meest populaire tennisser

Foto: AFP

Roger Federer twaalfde (!) jaar op rij meest populaire tennisser

Print

De Zwitser Roger Federer is voor de twaalfde keer op rij door de tennisfans verkozen tot favoriete speler. Dat meldde de internationale tennisfederatie ATP woensdag op zijn website. De 33-jarige Federer, nummer twee van de wereld, blijft razend populair.

Federer kreeg maar liefst 65 procent van de stemmen. Ook de prijs voor de sportiefste speler was voor de tiende keer zijn deel.

David Goffin viel ook in de prijzen. Hij kreeg de prijs voor de “comeback van het jaar”. Na hersteld te zijn van een polsbreuk klom de 23-jarige Luikenaar van de 110e naar de 22e plaats op de wereldranglijst. De tennisser met de mooiste progressie is de Spanjaard Roberto Bautista Agut. Hij steeg van plek 73 naar 15.

De broertjes Bob en Mike Bryan werden voor het zesde jaar op rij verkozen tot beste dubbelduo, terwijl Andy Murray de “Arthur Ashe Humanitarian Award” kreeg voor de goede doelen die hij steunt.

De enige prijs die nog niet uitgereikt werd is die voor de nummer een van de wereld. Daarvoor liggen Novak Djokovic en Roger Federer nog in balans. Federer heeft nog een kleine kans om Djokovic van de troon te stoten tijdens de ATP World Tour Finals. De seizoensfinale start zondag in Londen.

Meer sportnieuws