© BELGA

Trabzonspor wil ‘het tij keren’ in Lokeren

Ook Trabzonspor-coach Vahid Halilhodzic staat donderdag op bezoek bij Lokeren op de vierde speeldag in groep L van de Europa League voor een belangrijke wedstrijd. In geval van winst is met negen op twaalf de kwalificatie voor de volgende ronde mogelijk al een feit voor de Turkse club.

vml

‘Het is een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, zeker voor Lokeren. Zij moeten immers winnen als ze zich nog willen kwalificeren. In geval van winst doen wij dan weer uitstekende zaken. Ik verwacht dus een open wedstrijd’, vertelde Halilhodzic woensdag op Daknam.

De Bosniër is ook op de hoogte van de afwezigheid van draaischijf Hans Vanaken, die een schorsingsdag uitzit. ‘Ik weet dat hij een belangrijke speler voor Lokeren is, vooral op aanvallend vlak. Maar het is een probleem voor de andere coach en dus geef ik hier niet meer commentaar op’, aldus Halilhodzic.

‘Het tij zo snel mogelijk keren’

De 62-jarige Bosniër kan terugvallen op heel wat ervaring om zijn strijdplan voor donderdag op te stellen. De voormalige Joegoslavische international trainde in het verleden immers heel wat clubs in Frankrijk, zoals PSG en Stade Rennes. Als bondscoach was hij bij Ivoorkust en Algerije aan de slag. Met dat laatste land nam hij het op het WK in Brazilië in de groepsfase nog op tegen de Rode Duivels. Ondanks een nipte 2-1 nederlaag tegen de Belgen wist Algerije zich toch te plaatsen voor de achtste finales. Daarin bleek de latere wereldkampioen Duitsland te sterk.

Ongetwijfeld had Halilhodzic meer verwacht van zijn tweede passage bij Trabzonspor. In de Turkse competitie moet de zesvoudige landskampioen (laatste keer in 1984) na acht speeldagen met negen punten vrede nemen met de twaalfde plaats, en dat na liefst zes draws.

‘We willen de situatie natuurlijk zo snel mogelijk verbeteren, daarom is een goed resultaat in Lokeren zeker zo belangrijk. Ik weet uit ervaring dat het soms lang kan duren vooraleer een team op de rails staat, sommige clubs doen er jaren over. Ik heb er met het bestuur geen termijn opgeplakt’, aldus Halilhodzic, die ondertussen al stevig onder vuur ligt in de Turkse pers. ‘De pers van Trabzon legt te veel druk op de spelers en de coaches en probeert zo de ploeg te destabiliseren. Dat tolereer ik niet. We doen er alles om het tij zo snel mogelijk te keren.’

MEER OVER Lokeren-Temse

Meer sportnieuws