© AFP

UEFA bereid om kalender aan te passen voor WK in Qatar

Mocht het wereldkampioenschap 2022 in Qatar in de winter plaatsvinden, dan ziet UEFA-voorzitter Michel Platini geen probleem om de kalender van de Europese bekercompetities aan te passen.

‘De halve finales en finale van de Champions League kunnen we dan in juni 2022 organiseren. dat vormt geen probleem’, verklaarde de Fransman woensdag in het Engelse Burton-upon-Trent, na een onderhoud met FA-voorzitter Greg Dyke.

De voorzitter van de Europese voetbalfederatie is zelf voorstander van een WK in januari-februari, terwijl de Wereldvoetbalbond FIFA meer naar de optie november-december neigt. Een werkgroep van de FIFA onderzoekt momenteel de mogelijkheid van een Wereldbeker in de wintermaanden.

Traditioneel wordt het WK in de maanden juni-juli gespeeld, maar dan kan de temperatuur in Qatar heel hoog oplopen. Een mogelijke kalenderwijziging zorgde al voor heel wat polemiek bij clubs en nationale federaties. Zij vrezen mogelijke negatieve economische gevolgen en organisatorische moeilijkheden. De FIFA zal de data voor de Wereldbeker 2022 in maart 2015 bekendmaken. .

Meer sportnieuws