Peter Maes staat met Lokeren voor cruciaal duel in Europa League

Foto: BELGA

Peter Maes staat met Lokeren voor cruciaal duel in Europa League

Print

Na de 2-0 nederlaag van twee weken geleden op het veld van Trabzonspor, moet Lokeren in de terugwedstrijd van donderdag op de vierde speeldag in groep L van de Europa League punten pakken tegen de Turkse subtopper als ze de kansen op overwinteren in Europa gaaf willen houden.

‘We hebben tot nu toe al onze thuiswedstrijden in Europa gewonnen, dus denk ik ook dat we tegen Trabzonspor kunnen winnen’, vertelde Lokeren-coach Peter Maes daags voor de wedstrijd.

‘Het was voor de start van de groepsfase al duidelijk dat de thuiswedstrijden heel belangrijk gingen zijn voor ons. Dat blijkt ook uit de resultaten: we hebben drie groepswedstrijden achter de rug en enkel thuis (tegen Metalist, red) konden we winnen. Tegen Trabzonspor en Legia Warschau (27 november, red) moeten we dus punten pakken’, aldus Maes, die Lokeren in groep L met drie op negen naar de derde plaats loodste.

Bij een eventuele nederlaag tegen de Turken dreigt immers de uitschakeling voor de Oost-Vlamingen. ‘Vooraf was kwalificatie voor de groepsfase de belangrijkste doelstelling. In die groepsfase willen we zolang mogelijk meedoen. Dat wil niet zeggen dat we het resultaat moeten proberen te forceren. We hebben genoeg kwaliteiten om het vanuit de organisatie te doen. Ik reken er dan wel op dat we voldoende gebruik maken van de ruimte en de kansen die we krijgen. In de competitie hebben we het dit seizoen al te vaak laten liggen. Ook in Turkije waren we niet scherp en doelgericht genoeg. Het speelse moeten we nog leren omzetten in rendement.’

‘Spelen zonder Vanaken wordt een aanpassing voor ons’

Lokeren zal het tegen Trabzonspor wel zonder draaischijf Hans Vanaken (geschorst) moeten doen. Smaakmaker Nill De Pauw (dijspierblessure) en aanvoerder Killian Overmeire (contractuur aan de aanhechting van de rib aan de spier) zijn licht geblesseerd en dus twijfelachtig voor de wedstrijd van donderdag.

‘Spelen zonder Vanaken wordt een aanpassing voor ons, want Hans is amper geblesseerd of geschorst. In aanvallend opzicht opteer ik nu voor Junior Dutra en Mbaye Leye. Dat betekent dat Vanaken vervangen wordt door een ander type, waardoor andere spelers een deel van zijn taken moeten overnemen. Wat betreft De Pauw en Overmeire wachten we de laatste training nog af. Maar ik heb er vertrouwen in dat zij wel kunnen starten’, besloot Maes.

Meer sportnieuws