Wordt dit de nieuwste fitnesshype?

Foto: Shutterstock

Fit & Gezond

Wordt dit de nieuwste fitnesshype?

Print
Zumba, een energieke combinatie van dans en fitness, zou wel eens geduchte concurrentie kunnen krijgen van jumping fitness. Dat is dan weer een variant van Zumba op trampolines. Zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Jumping fitness vindt zijn oorsprong in Slowakije en de rest van Europa loopt langzaam warm voor deze sport. Bij onze noorderburen kan je je al inschrijven voor lessenreeksen. De instructeur Geizel Meza (34) is dol op de sport en legt in de Nederlandse krant Het Algemeen Dagblad uit wat de training precies inhoudt. En die is in theorie heel simpel: je springt op de ritme van muziek op een gepatenteerde trampoline en in de refreinen maak je jouw sprongen iets explosiever. Tijdens die explosieve passages is het de bedoeling dat je jouw knieën zo hoog mogelijk optrekt.

Het voordeel van deze sport is dat je de intensiteit van de training zelf kan bepalen. Hoe harder je springt, hoe zwaarder de training wordt. Dankzij jumping fitness ben je volgens Meza lief voor je gewrichten. Deze worden minimaal belast dankzij de vering van de trampoline die de schokken incasseert. Wie zich aan de nieuwe sport waagt zou tijdens een sessie van een uur maar liefst 700 kilocalorieën verbranden. Dat is het equivalent van het aantal verbrande kilocalorieën na tien kilometer lopen.

Zo ziet jumping fitness eruit

NIET TE MISSEN