ACV-militanten gooien lijntje uit op Vismarkt

Op de Van Beethovenbrug aan de Vismarkt was er een ludieke actie, waarbij tien ‘loze vissers’ tevergeefs een lijntje uitgooiden. Foto: GvA

ACV-militanten gooien lijntje uit op Vismarkt

Print
Mechelen - Zo’n 35 ACV-militanten hebben woensdagmorgen in Mechelen actie gevoerd. Het was een opwarmertje voor de nationale betoging van donderdag. Zo werd op de Vismarkt door tien ‘loze vissers’ een lijntje uitgegooid.

Vanaf 5u ’s morgens hebben de militanten affiches uitgehangen in de binnenstad en om 7u werd ook gestart met het uitdelen van pamfletten. Op de Van Beethovenbrug aan de Vismarkt was er een ludieke actie, waarbij tien ‘loze vissers’ tevergeefs een lijntje uitgooiden. Zij moesten symbool staan voor “de werknemer die het volledige gelag betaalt. Terwijl de ondernemers met de vette ‘Zweedse vissen’ aan de haal gaan.”  

'Hete herfst'

Met de acties kondigt ACV Mechelen-Rupel een hete herfst aan tegen wat de vakbond het onrechtvaardige besparingsbeleid van zowel Michel I als Bourgeois I noemt.“Deze regeringen kost een gemiddeld gezin met twee studerende kinderen al snel 6000 euro per jaar", stelt regiopropagandist Pieter Holsters.

Holsters: "Tal van maatregelen zoals de indexsprong die de zwaar belaste werknemers nog maar eens met twee procent extra belasting opzadelt en de pensioenleeftijd naar 67, draag je trouwens een volledige carrière mee."

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio