© Bert Hulselmans

Stad Antwerpen vraagt om donderdag geen papier of PMD buiten te zetten

De stad Antwerpen bereidt zich volop voor op de door de vakbonden aangekondigde betoging in Brussel van donderdag.

Eerder raakte al bekend dat de meeste locaties voor stedelijke kinderopvang gesloten zullen blijven, maar ook de huisvuilophaling zal danig verstoord raken. Het stadsbestuur vraagt daarom om in sommige wijken het papier, karton en PMD uitzonderlijk niet buiten te zetten. In de rest van de provincie Antwerpen blijft de impact van de vakbondsactie voorlopig onduidelijk.

De vakbondsactie start woensdag om 22 uur en zal volgens de stad Antwerpen gevolgen hebben voor de buurten waar woensdagnacht of donderdag het huisvuil wordt opgehaald. Dat is het geval in het hele district Ekeren, het deel van Borgerhout binnen de Singel, de wijk Seefhoek in Antwerpen-Noord, de wijk Kiel en het deel van Wilrijk dat op die laatste buurt aansluit. Het restafval zal zo snel mogelijk worden weggehaald, maar de stad vraagt om papier, karton en PMD pas op de volgende ophaaldag buiten te zetten. Er zal donderdag ook geen grofvuilophaling gebeuren in Antwerpen en de containerparken blijven gesloten.

Bij de stedelijke kinderopvang blijven allicht 28 locaties gesloten, 5 zullen er mogelijk wel open zijn. De impact van de vakbondsactie op de rest van de stedelijke dienstverlening zoals bijvoorbeeld de loketwerking is volgens de stad moeilijker te voorspellen, maar er zal wel gepoogd worden op elke locatie een minimale dienstverlening te voorzien.

Elders in de provincie Antwerpen blijft het nog koffiedik kijken waar er hinder zal zijn. Onder meer de Antwerpse haven en de stad Mechelen willen zich voorlopig niet uitspreken over de te verwachten gevolgen.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio