Belgische matroos verdrinkt in Filippijnen

Print

Een 23-jarige matroos is maandag in de Filippijnen omgekomen bij het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan een baggerschip van Jan De Nul. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd.

Floris Heeren (23) was maandagochtend aan het werk op baggerschip Juan Sebastian de Elcano.

Het schip, dat eigendom is van European Dredging Company van Jan de Nul, lag sinds eind oktober voor anker op ongeveer 1 zeemijl van de haven van Manila.

De matroos had zich samen met een ander bemanningslid in een klein bootje in het water laten zakken voor werkzaamheden aan het onderdek. Enkele minuten na het laatste radiocontact met de brug merkte een ander bemanningslid dat het kleine bootje met de onderzijde naar boven ronddreef. Een van de twee matrozen kon zich al zwemmend redden en werd met verwondingen aan de arm naar het ziekenhuis gebracht. Floris Heeren echter was spoorloos. Duikers slaagden er niet in hem te vinden.

Pas de volgende dag kwam het lichaam van de drenkeling boven water.

‘De politie voert nu een routineonderzoek’, zegt Hendrik Van De Velde van het ministerie van Buitenlandse Zaken, ‘waarna het lichaam van de man zal gerepatrieerd worden.’

.

Nu in het nieuws