© Archiefbeeld Dirk Vertommen

Vijf jaar geëist voor messteek in nek

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen moest woensdag een man verschijnen die vervolgd wordt voor het toebrengen van een messteek in de nek van een toevallige voorbijganger. De man kwam niet opdagen, zijn advocaat kon hem niet bereiken. Tegen de man werd 5 jaar cel gevorderd.

Op 13 februari 2012 kreeg een dame zonder reden een messteek in de nek toen zij in de Blokstraat in Mechelen wandelde. Het mes had haar halsslagader net niet geraakt. Toen later beelden van de vermoedelijke dader werden vrijgegeven in de media, kwam bij de politie een anonieme e-mail binnen waarin de dader geïdentificeerd werd.

De brievenschrijver meende hem te herkennen aan zijn kledij, zijn houding en de manier waarop hij stapte. Na onderzoek bleek dat bericht afkomstig te zijn van de toenmalige ex-vriendin van de beklaagde. Tijdens het verhoor bij de onderzoeksrechter bleek dat de twee zich inmiddels verzoend hadden. Bij een huiszoeking werd kledij aangetroffen die overeenkwam met de kledij van de dader.

De man ontkent iets met de feiten te maken te hebben.

“Hij was op dat moment in Aarschot”, liet zijn advocaat weten. Volgens het openbaar ministerie en de advocaat van het slachtoffer is het duidelijk dat de man de feiten gepleegd heeft. “Hij liegt over alles en volgens de gerechtspsychiater reageert hij primair, impulsief en agressief. Bovendien heeft hij op zijn strafblad al veroordelingen voor soortgelijke feiten.”

Vonnis op 3 december.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio