Ben Weyts deelt stickers ‘Helm Op Fluo Top’ uit in Deurne

Print
Deurne / Antwerpen -

Kersvers mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) en Antwerps onderwijsschepen Claude Marinower (Open VLD) stonden woensdagochtend al vroeg aan de schoolpoorten van de Deurnese basisschool Inpeeria. Door stickertjes uit te delen aan leerlingen met een fluohesje, lanceerden ze samen een opvallende campagne van de Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde (VSV): ‘Helm Op Fluo Top’.

“Met deze actie willen we kinderen op een positieve manier stimuleren om fluokledij te dragen”, zegt minister Weyts. “In landen waar fluokledij wordt verplicht, daalde het aantal fietsers met bijna 40 procent. En dat willen we absoluut vermijden.”

Volgens woordvoerder Werner De Dobbeleer van de VSV kan het belang van een fluohesje moeilijk worden overschat. “Met fluorescerende kledij ben je in het verkeer al vanop 150 meter zichtbaar. Met donkere kledij bedraagt die afstand slechts 20 meter. Als je weet dat een wagen aan 50 kilometer per uur 26 meter nodig heeft om tot stilstand te komen, weet je dat je als fietser of voetganger een aanzienlijk risico loopt.”

Filip De Schutter, leerkracht in het eerste leerjaar van de Inpeeria school, is verheugd met de ondersteuning van de VSV. “De voorbije jaren organiseerden we met onze verkeersgroep zelf acties om het belang van fluokledij aan te kaarten”, zegt hij. “In de hogere jaren hebben leerlingen het vaak wat moeilijker om spontaan een fluohesje te dragen. Maar met deze beloningen kunnen we ook hen gemakkelijk overtuigen. En dat is hier best wel belangrijk, want onze school ligt aan enkele erg drukke verkeersaders.”

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio