Hoogbouw moet meer handel aantrekken

Het oud politiehuis maakt binnenkort wellicht plaats voor appartementen en handelsruimte Foto: Chris De Bruyn

Hoogbouw moet meer handel aantrekken

Print
Sint-Katelijne-Waver - Het bestuur wil in het centrum en in de Lemanstraat de bouwhoogte verhogen tot vier volwaardige bouwlagen. Op de benedenverdieping zouden ontwikkelaars verplicht worden een handelsruimte te voorzien.

Het gemeentebestuur van Katelijne wil de tanende handel in de handelskernen nieuw leven inblazen. “Daarom willen we bij nieuwe projecten verplicht een handelsruimte op de benedenvierdieping opleggen”, legt burgemeester Kristof Sels (N-VA) uit.

“Want niets is zo slecht voor een winkelbeleving als een straat waar handelspanden worden onderbroken door woningen”, vult schepen van lokale economie Tom Ongena (Samen Anders) toe.

Die nieuwe handelsruimtes worden in de meeste gevallen eerder verhuurd dan verkocht. “Om die minderopbrengst voor de ontwikkelaar te compenseren willen we op bepaalde plaatsen in de kernen toestaan dat het gabarit wordt opgetrokken tot vier bouwlagen. Die vierde bouwlaag moet wel naar achter worden getrokken om te vermijden dat ze het uitzicht in de handelskern te sterk verandert”, aldus Sels.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio