Ijspiste komt er pas in 2015

Print
Zoersel - Er komt tijdens de eindejaarsperiode geen grote ijspiste in Sint-Antonius-Zoersel. Initiatiefnemer Luc Vandenplas ziet ervan af om niemand voor het hoofd te stoten in tijden waarin zuinig omspringen met elektriciteit de boodschap is.

“Alle voorbereidingen waren genomen en alle vergunningen staken op zak. En hoewel ik alleen maar gebruik zou maken van generatoren om elektriciteit op te wekken, zie ik toch af van mijn plannen. Ik kan het nu eenmaal niet maken dat iedereen op mijn ijsbaan pret beleeft, terwijl elders in het dorp misschien het licht uitgaat”, verdedigt Vandenplas zijn beslissing. 

Hiermee gaat hij ook in op de vraag van gouverneur Cathy Berx om dit jaar buitensporig stroomverbruik te vermijden en dus ook geen ijsschaatsbanen te plaatsen wegens een mogelijke black out. 

Luc Vandenplas: “De teleurstelling in Sint-Antonius is groot, want velen hadden gerekend op een ijspiste.  Ook de middenstanders van het dorp en eigenlijk van heel Groot-Zoersel waren bereid om tickets uit te delen aan hun klanten ter gelegenheid van de feestdagen. Maar geen nood, uitstel is geen afstel: in december 2015 komt er wél een ijsschaatsbaan in Sint-Antonius”, meldt Vandenplas. 

Hij en zijn ploeg zijn de organisatoren van Parkplezier in het Park van Halle, afgelopen zomer. Dankzij het succes ervan is een realisatie als een ijspiste in de winter mogelijk.

Bovendien zorgden Vandenplas en zijn maats tijdens het wereldkampioenschap voetbal voor een reuzengroot scherm, zodat de supporters de prestaties van de Rode Duivels mooi konden volgen. “Nu al kunnen we melden dat we in de zomer van 2016 weer zo’n scherm plaatsen, want dan vindt het Europees kampioenschap voetbal plaats”, besluit Vandenplas. 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio