Marita Verpalen nieuw gemeenteraadslid

Marita Verpalen neemt in de gemeenteraad voor CD&V de plaats in van Luc Van Wezel. Foto: GVA

Marita Verpalen nieuw gemeenteraadslid

Print
Essen - In de Essense gemeenteraad neemt Marita Verpalen voor CD&V de plaats in van Luc Van Wezel.

De 53-jarige Luc Van Wezel uit Essen-Hoek zetelde acht jaar in de gemeenteraad en zet na grondig wikken en wegen een stapje opzij, omdat het werk op zijn veebedrijf, zijn vrije tijd en de politiek niet meer te combineren werd. Luc zijn interesses blijven vooral bij een zelfstandig, bruisend en landelijke Essen.

De eveneens 53-jarige Marita Verpalen woont in Wildert, werkt bij het gelijknamige familiale autocarbedrijf en reisbureau Verpalen (‘De Vlinder’), en is heel actief in het verenigingsleven. Twee jaar geleden nam zij voor het eerst deel aan de verkiezingen. Met haar mooie persoonlijke score droeg zij bij aan de verkiezingsoverwinning van CD&V in Essen. Enkele van haar interessepunten: preventieve gezondheidszorg en betaalbaar wonen in de grensgemeente. “De gemeente moet de zelfstandige ondernemers koesteren! En de steun en degelijke infrastructuur voor verenigingen op vlak van sport, jeugd, cultuur en senioren zijn eveneens erg belangrijk”, aldus Marita.

“Wij danken Luc voor z’n werk en engagement in onze fractie en wensen Marita veel succes toe. Na deze wissel zal meer dan de helft van de leden van de CD&V-fractie uit vrouwen bestaan”, besluit CD&V-fractieleider Jan Suykerbuyk.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio