Tijdelijke winkels in lege panden geven boost aan Turnhoutsebaan

Ivon en Yvette, Chantal Boes en Bianca van der Heijden van de vzw Karton als Yvonne en Yvette zorgen voor ambiance in staminee De Papegaai. Foto: KDB

Tijdelijke winkels in lege panden geven boost aan Turnhoutsebaan

Print
Deurne - Negen leegstaande winkelpanden op de Turnhoutsebaan in Deurne worden de komende twee maanden omgevormd tot shops voor creatieve ondernemers.

Van 6 november tot 21 december vindt op de Turnhoutsebaan in Deurne het festival Pop Up Tuba plaats. Daarmee willen het district, de vzw Karton en het lokale cultuurcentrum nieuw leven in het voormalige Deurne- Dorp blazen: van het heraangelegde Cogelsplein tot de Frank Craeybeckxlaan. Creatieve ondernemers nemen tijdens de eindejaarsperiode hun intrek in leegstaande handelspanden. 

Het was buurtbewoonster Chantal Boes, actief bij de vzw Karton, die een jaar geleden met het pop-upidee op de proppen kwam. Haar voorstel kreeg meteen bijval van het Deurnese cultuurcentrum en van het districtsbestuur. Het district nam Astrid De Graef in dienst als projectmedewerkster en maakte zowat 15.000 euro vrij voor het project. 

Het aanbod van de shops is zeer verscheiden: van zelfontworpen juwelen en sjaals, over grafische kunstwerken tot hippe T-shirts en babyspulletjes. 

www.popuptuba.be, www.facebook com/PopupTUBA 

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Stad.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio