© GVA

Bussen rijden opnieuw in daluren

De Herentalsenaren kunnen vanaf 15 december op weekdagen opnieuw elk uur gebruik maken van de buslijnen 220 en 540. De Lijn had die eerder geschrapt.

Na de besparingen bij De Lijn in 2012 verdween een klokvaste uurverbinding tussen Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Herentals en de andere getroffen gemeenten hebben zich altijd verzet tegen deze schrapping. De Lijn heeft gehoor gegeven aan dit verzet en laat vanaf 15 december een aantal geschrapte busritten opnieuw rijden.

Tussen 9u en 15u rijden er voortaan op weekdagen elk uur bussen tussen Herentals, Noorderwijk en Morkhoven (lijn 220) en tussen Herentals, Olen en Westerlo (lijn 540). De buslijn tot Morkhoven loopt voorlopig enkel tot bushalte Morkhoven-Station (aan Berkemus). De versterking is mogelijk door in de regio een belbus minder in te zetten. De chauffeurs van deze belbus nemen de versterking voor hun rekening.

De nieuwe buslijn is afgestemd op het treinverkeer van en naar Brussel en Antwerpen. Uit testritten blijkt dat het op dit moment niet mogelijk is om vanuit Morkhoven-Dorp op tijd aan het NMBS-station te zijn. Na zes maanden evalueert De Lijn de versterking van de buslijnen en bekijkt dan of eventueel ook Morkhoven-Dorp nog kan bediend worden.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio