Koffie en kunst gaan hand in hand bij Zulma

Foto: Walter Saenen

Koffie en kunst gaan hand in hand bij Zulma

Print
Merksem - In Koffiebar Zulma kunnen klanten niet alleen terecht voor een goeie kop koffie. Ook kunst en cultuur vormen een belangrijk onderdeel van de zaak. “In het begin wilden we vooral Merksemse kunstenaars een platform bieden”, zegt zaakvoerster Karin Staes.

Voor Claus Jacobs en Karin Staes, de zaakvoerders van Koffiebar Zulma op de Bredabaan in Merksem, was het van bij het begin een uitgemaakte zaak dat er in hun bar plaats moest zijn voor cultuur.

In het begin stonden de uitbaters zelf in voor de organisatie van de tentoonstellingen in hun koffiebar.  “Maar dat was moeilijk te combineren met de horeca-activiteiten”, geeft Jacobs toe. “Bovendien was hier toen ook nog plaats voor optredens, maar die hebben we geschrapt om geluidsoverlast te vermijden. Voor ons was het organisatorisch heel druk.”

Intussen regelt een bevriende kunstenaar de exposities voor het koppel. “Toch loopt alles nog via ons, want we moeten de kunstwerken ook zelf mooi vinden en onze goedkeuring geven.”

“Vroeger werden de kunstwerken ook voornamelijk gemaakt door Merksemse kunstenaars”, vult Karin Staes aan. “We wilden hen een platform bieden. Nu zijn het steeds vaker gekende artiesten die een plaatsje krijgen.”

Sinds vorige week is er een nieuwe expositie te zien in Koffiebar Zulma. Die loopt nog tot begin december.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio