‘Nieuwe Matthias Schoenaerts’ maakt sterke indruk in ‘Image’

Foto: Joris Herregods

‘Nieuwe Matthias Schoenaerts’ maakt sterke indruk in ‘Image’

Print

Vanaf vandaag loopt Image, de debuutfilm van de Belgisch-Marokkaanse regisseurs Adil El Arbi en Bilal Fallah in de Vlaamse bioscoopzalen. De film, die zich grotendeels afspeelt in de Brusselse probleemwijken, is ook meteen het debuut van Nabil Mallat (26) op het grote scherm.

De Antwerpse acteur, geboren en getogen op ’t Zuid, vertolkt de hoofdrol in Image, maar was ook al te zien in Broeders, een kortfilm van dezelfde regisseurs.

Op het filmfestival van Namen werd Image al voorgesteld en kreeg de film lovende reacties. “Ik voelde mij heel klein”, vertelt Mallat.“Ik ben altijd een flapuit geweest, heel extravert en fel, nu nog altijd, maar toen iedereen stond te applaudisseren werd ik plots heel verlegen.”

Mallat, die Libanese en Marokkaanse roots heeft, is het opkomende talent in de Vlaamse filmwereld en wordt nu al gelauwerd als de ‘nieuwe Matthias Schoenaerts’.

“Een heel groot compliment”, zegt Mallat, “maar nu nog te groot voor wat het is. Ik hoop dat er ooit een moment komt dat iemand de nieuwe Nabil Mallat genoemd wordt.”

Lees het volledige interview in Gazet van Antwerpen.

.

Nu in het nieuws