© Luk Luyten

Brug moet kunstenaars inspireren

Het district gaat in samenwerking met Fameus en Kunstwerk op zoek naar creatief talent binnen het thema ‘de brug’.

lukluyten1

Ontwerpers, doeners en denkers, creatieve duizendpoten, woordkunstenaars, video-experten en beeldkunstenaars kunnen zich tot 9 januari 2015 inschrijven om al of niet onder de begeleiding van een professional een werk te bedenken binnen het thema ‘de brug’.

“Het thema is niet toevallig gekozen”, zegt Carlo Marnef van Fameus. “Bruggen hebben de mens altijd gefascineerd. Onze omgeving is niet meer denkbaar zonder deze snelle verbindingen. Soms snijden ze ook gemeenten dwars door en zodoende zijn ze soms rechtstreeks verbonden met gevaar. Brugge zijn ook meer dan technische realisaties. Het zijn ook esthetische elementen die deel uitmaken van het landschap of de architectuur van een stad. En dan heb je ook nog virtuele bruggen, die mensen met elkaar in contact brengen.”Door het viaduct op de A12 is kent Wilrijk maar al te goed de impact van een brug of viaduct op zijn grondgebied. “Hoe zou Wilrijk eruit zien zonder? Wat voor een metamorfose zou het district dan ondergaan? Dat zijn vragen die als uitgangspunt kunnen dienen”, zegt Marnef. “Voor kunstenaars is de brug een rijk uitgangspunt met een schat aan mogelijke interpretaties.”

Kunstenaars van alle kunstvormen die zich geroepen voelen om de handschoen op te rapen, kunnen zich tot 9 januari inschrijven via caro@fameus.be met vermelding van naam, telefoonnummer en adres. Vermeld ook of je graag hulp krijgt van een professional. Er staan er vier voor u klaar: illustrator Tom Schamp, regisseur en producer Luc Pien, duizendpoot Philip Paquet die illustreert, tatoeëert, muziek maakt, schildert en strips tekent en beeldend kunstenaar Koen Vervliet. Het is de bedoeling dat de kunstwerken klaar zijn ten laatste op 1 juli van volgend jaar. De organisatoren zorgen er dan voor dat elk werk een plekje krijgt in Wilrijk.Meer info krijgt u op het nummer 0486 80 17 59 of door te mailen naar caro@fameus.be.LL

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio