A’pen op Wieltjes start met het delen van kinderfietsen

Joke Verlaet, Liesbet Veulemans en Koen Wynants vonden elkaar op het Fietslabo. Foto: Joris Herregods

A’pen op Wieltjes start met het delen van kinderfietsen

Print
Deurne -

Uw dochter is haar driewieler ontgroeid of u hebt nog een kinderfiets in de garage staan: dan is A’pen op Wieltjes misschien iets voor u. Dit project wil mensen aanzetten om kinderfietsen te delen.

Liesbet Veulemans vond het spijtig dat de fietsen van haar kinderen op de zolder stof stonden te verzamelen. Ze merkte ook dat sommige kinderen fietsten op iets wat de naam fiets niet waardig is en dat andere kinderen geen fiets hadden. “In Gent leerde ik een project kennen waarin tweedehandskinderfietsen werden uitgeleend”, zegt Veulemans. “Deelkinderfietsen was de oplossing.”

Veulemans legde haar idee in juni voor op het Fietslabo van het participatieplatform Antwerpen aan ’t Woord. Daar waren mensen aanwezig die op een of andere manier bezig zijn met fietsen. Ze vond al snel een partner in de vzw Samenlevingsopbouw.

“Het verhogen van de mobiliteit door de fiets is in ons buurthuis Dinamo in Deurne een belangrijke

doelstelling”, zegt Joke Verlaet van Samenlevingsopbouw. “Wij hebben een fietsatelier en een beperkte uitleendienst van fietsen. Het project van Liesbet vult onze werking goed aan.”

Het project sloeg zo goed aan, dat Vorming Plus, de werkgever van Veulemans, mee op de kar sprong. Ook het district Deurne geeft een subsidie.

Na enkele mails en een oproep op de sociale media beschikt A’pen op Wieltjes al over ruim dertig kinderfietsen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio