Carrière Dana Winner krijgt boost

Carrière Dana Winner krijgt boost

Print

Van een doorstart gesproken: op haar nieuwe album Bloom zingt Dana Winner (49) niet alleen in vijf talen, ze krijgt ook een flinke duw in de rug van de songschrijvers van Whitney Houston en Johnny Hallyday.

De Amerikaan Jud Friedman maakte in het verleden niet alleen naam als songschrijver voor de overleden Whitney Houston, hij stak ook zes nominaties op zak bij de Oscars, de Grammy’s én de Golden Globes.

De samenwerking werd beklonken via de platenmaatschappij, maar Friedman had Dana Winner naar eigen zeggen eerder al opgemerkt in filmpjes en geluidsfragmenten op het internet. ‘Ik ben een grote fan van Dana en haar prachtige stem die bol staat van de emoties. Ik ben dan ook opgetogen en fier dat ze mijn nummers ‘House of Cards’ en ‘Love Song About Me’ wou opnemen. Wat ze met die liedjes heeft gedaan, is echt sterk’, zegt hij.

Parijzenaar Jérôme Attal, hofleverancier voor onder anderen Johnny Hallyday en Vanessa Paradis, schreef dan weer ‘Tant D’Amour À Vivre’ voor haar, een ‘romantisch liedje over de perfecte liefde’.

.

Nu in het nieuws