Rouwkamer in UA voor student die verongelukte in Willemdok

Foto: GVA

Rouwkamer in UA voor student die verongelukte in Willemdok

Print
Antwerpen -

De Universiteit Antwerpen heeft een lokaal ingericht als rouwkamer voor Glenn Mannaerts, de student die zondag overleed na een mislukte duik in het Willemdok naast het MAS. Er komt ook een rouwregister voor hem in de universiteitsgebouwen.

De 21-jarige Glenn Mannaerts uit Sint-Job-in-’t-Goor overleed zondag in het Stuivenbergziekenhuis nadat hij twee dagen voor zijn leven had gevochten. De student was donderdagnacht zwaargewond geraakt nadat hij aan het Willemdok een salto had willen uitvoeren. Maar hij belandde daarbij met zijn hoofd op de wandelbrug van de jachthaven.

De student industriële wetenschappen – bouwkunde deelde de lessen met ongeveer honderd anderen. “Het nieuws van het overlijden is erg hard aangekomen, vooral bij de studenten uit zijn opleiding”, zegt Peter De Meyer, woordvoerder van de Universiteit Antwerpen (UA). “Die opleiding is niet erg groot, dus de meesten zullen hem van kortbij gekend hebben.”

Camerabeelden

De UA heeft daarom besloten een lokaal in te richten als rouwkamer. “Daar kan iedereen, studenten, docenten en medewerkers, even komen bezinnen”, zegt De Meyer. In de gebouwen van de universiteit wordt ook een rouwregister gelegd.

Uit camerabeelden van de fatale nacht blijkt intussen dat Glenn wel degelijk door een ongeval om het leven kwam en er geen sprake is van kwaad opzet.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio