Lierse Novemberfoor

Nougatman maakt snoep nog zelf

Print

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Lier - Geen Novemberfoor zonder Alain Deplus (51). De nougatman uit Leopoldsburg komt al van jongs af naar de kermis in Lier, eerst om zijn ouders in hun snoepkraam te helpen, later met zijn eigen kraam. Zijn specialiteit: zelfgemaakte nougat.

In kermismiddens, maar ook bij heel wat klanten, staat Alain Deplus bekend onder zijn bijnaam: de nougatman. “Dat komt omdat ik een heel uitgebreid gamma nougat verkoop, én nog belangrijker: ik maak wellicht als enige foorkramer mijn nougat nog zelf, op ambachtelijke wijze. Waarom als enige? Omdat nougat maken héél arbeidsintensief is. Maar zelfgemaakte nougat heeft nu eenmaal een smaak die je bij industrieel gemaakte nougat nooit zal bereiken.”

Behalve nougat, maakt Alain ook zelf warmerek en lacre de sucre. “Dat laatste is een benaming die ze alleen op de kermis in Lier gebruiken. Lacre de sucre wordt gemaakt met suiker en amandelnoten die oorspronkelijk uit Brazilië kwamen. Daarom dat ze deze lekkernij elders brésilienne noemen.”

Het snoepkraam van Alain en Lydia is dagelijks open vanaf 11u, op zondag vanaf 12.30u.

De volledige reportage leest u in uw woensdagkrant

 

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio