Real Madrid en Dortmund eerste clubs in achtste finales

Foto: Photo News

Real Madrid en Dortmund eerste clubs in achtste finales

Print

Het Spaanse Real Madrid en het Duitse Borussia Dortmund hebben zich dinsdag als eerste clubs voor de achtste finales van de Champions League voetbal geplaatst. Beide teams staan na vier speeldagen met het maximum van 12 punten achter hun naam.

Real Madrid won dinsdag zuinig met 1-0 van het Liverpool van Rode Duivel Simon Mignolet. De Belgische doelman onderscheidde zich met reddingen op pogingen van James Rodriguez en Cristiano Ronaldo. Die laatste hield hij zo van een evenaring van het doelpuntenrecord (71) van Raul in de Champions League.

Bourussia Dortmund staat in de eigen Bundesliga op een gedeelde laatste plaats, maar in de Champions League halen de manschappen van Jürgen Klopp de punten wel binnen. Dinsdag zetten ze Galatasaray met 4-1 opzij. In dezelfde groep kwam Arsenal erg dicht bij de kwalificatie. Tegen RSC Anderlecht leek de buit bij 3-0 binnen, maar de Belgische kampioen knokte zich nog terug tot 3-3.

Juventus balanceerde tegen Olympiakos op de rand van de uitschakeling. Met wat geluk zette de Italiaanse kampioen een 1-2 achterstand toch nog in een 3-2 zege om. Een nederlaag van Juventus had zowel voor Olympiakos, als Atletico Madrid, dat met 0-2 ging winnen bij Malmö, de kwalificatie betekend.

Meer sportnieuws