‘Mooiste school’ is weer enkele weken bouwwerf

Foto: Joris Herregods

‘Mooiste school’ is weer enkele weken bouwwerf

Print
Zwijndrecht - Het moet een van de mooiste scholen in Vlaanderen zijn, de Sint-Martinusschool in Burcht (Zwijndrecht), gebouwd in 2013 voor het lieve bedrag van 7 miljoen euro. Maar sinds ruim een week is de speelplaats weer opgebroken en davert een bouwkraan waar normaal kinderen spelen. De onderlaag van de waterdoorlatende klinkers was niet goed gekozen, waardoor het plein bij regenbuien half onder water liep.

“Vooral onder het afdak naast de speelplaats was het één grote plas, waardoor de kinderen nergens naartoe konden als het regende”, zegt directeur Wim Van Ranst.

Het voordeel van poreuze klinkers voor natuurlijke afvoer is dat de bouwheer minder moet investeren in waterbuffering. De betrokken aannemer uit Kapellen erkent dat de stabiliteitslaag onder de klinkers een te grote fractie met fijne korrel bevat. “Daardoor slibden de klinkers dicht”, zegt een medewerker. “Nochtans hebben we samengewerkt met een studiebureau in de voorbereiding. Maar goed, de fout is gemaakt. En we maken die nu goed.”

De duizenden opgebroken klinkers liggen nu in tientallen stapels naast de speelplaats. De kinderen spelen tijdelijk achter dranghekken op de voetgangersweg naast de school. 

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Edities Stad en Waas. 

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio