© gvh

Uitbaters van restaurant openen delicatessenzaak

Kok van Provence geeft demo's in Puur Smaak

Gunther en Margot Smet die jarenlang restaurant De Provence in de Doornstraat runden, openen vandaag met Puur Smaak een bijzondere winkel in Temse. Kok Gunther zal er twee keer per maand in de potten roeren tijdens een demo.

Het wordt even wennen voor Gunther Smet om in de winkel te staan want hij was altijd gewend om als kok achter de schermen te werken. ‘We stonden 16 jaar lang in restaurant De Provence in de Doornstraat. We wilden meer tijd voor de kinderen en het was ook niet gemakkelijk om personeel te vinden. Daarom kozen we ervoor om met het restaurant te stoppen en met Puur Smaak hebben we nu een winkel die mooi aansluit op onze vroegere bezigheid. Ik verkoop nu dingen die met eten te maken hebben, alleen moet ik het zelf niet meer klaarmaken’, lacht Gunther.

Toch zal hij af en toe nog zelf achter de potten en pannen staan en daarbij komt het assortiment uit de winkel goed van pas. ‘We hebben een exclusief aanbod van delicatessen, wijnen, kookgerei. Zo hebben we 20 verschillende soorten olijfolie. We zorgen voor de nodige uitleg, zodat een bezoek aan de winkel een gezellige en persoonlijke toets krijgt. Klanten kunnen aan de toog ook een glas wijn of cava drinken maar we zijn natuurlijk geen café, het blijft een winkel. Bijzonder is dat ik twee keer per maand een kookdemonstratie wil geven. Daarom is er midden in de winkel ook een kookeiland voorzien. Koken doe ik met producten die we ook in de winkel hebben. De deelnemers zitten rond het kookeiland en proeven van het menu dat we klaarmaken. Zo blijf ik regelmatig toch nog aan het koken, ook al hebben we nu geen restaurant meer. Ik denk dat we met Puur Smaak iets bijzonders hebben, dat nieuw is voor Temse. Dat merken we aan de belangstelling. En een half uur nadat we de kookdemonstraties op onze website aankondigden, waren de eerste inschrijvingen al binnen!’

www.puursmaak.be

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio